Mötesutrustning

På möten önskar vi att scouten har med sig penna och papper, scouthalsduken samt vargungens bok eller aktivitetskortet för äventyrs- och spejarscouternas del. Boken/aktivitetskortet fås i början av terminen. I vissa flockar förvaras vargungens bok tidvis på kårlokalen. För att lättare få med allt kan det vara en bra idé att ha en scoutpåse som alltid hänger på samma ställe. Då vet man var allt är då det är mötesdags.

Vidare bör alla scouter alltid vara redo att tillbringa en del av mötet utomhus, även vid regn. Det här innebär oömma kläder och skor samt utebyxor på vintern. Vi önskar att telefoner stannar hemma eller är utom syn- och hörhåll under hela mötet. Kåren tar inget ansvar för medhavda telefoner eller annan elektronik. Godis och övrig elektronik såsom mp3-spelare hör inte hemma på scoutmötet. Gruppledaren stannar alltid kvar ända tills den sista scouten har blivit avhämtad.


Utfärdsutrustning

På en dagsutfärd behöver scouten vanligtvis med sig matkärl, regnkläder, penna och papper, samt byteskläder. Scouthalsduken hänger naturligtvis runt halsen då scouten anländer och en vattenflaska i ryggsäcken kan vara bra att ha med. Under soliga dagar är solhatt också nödvändig. Matkärl betyder en djup plasttallrik, en plastkopp (gärna med öra) samt bestick. Matkärlen packas i en separat tygpåse som är märkt med vargungens namn. Regnkläder innebär gummistövlar, regnbyxor samt regnrock. Till byteskläderna hör åtminstone bytesstrumpor och handskar samt en extra tröja.


Under en övernattningsutfärd tillkommer sovsäck, liggunderlag, pyjamas, sovnalle, tandborste samt en extra omgång underkläder. Sovsäcken bör vara tillräckligt varm så att scouten inte fryser. För att få en sovsäck något varmare kan ett vanligt påslakan tas med som sovsäckslakan, detta höjer temperaturen med kring 5°C. Ifall sovsäcken är väldigt lång lönar det sig att snöra av fotändan med en rem. Då finns det mindre kall luft i sovsäcken som skall värmas upp. För att inte frysa bör pyjamasen ha långa ben och långa ärmar. Det lönar sig att packa med ett extra par sockor, en mössa, en halsduk och ett par vantar som alla är torra vid läggningsdags, med dem på blir nattsömnen mycket skönare.


Liggunderlaget kan bra vara ett hederligt underlag av skumgummi, då de är lättare att använda. Om scouten har ett uppblåsbart liggunderlag önskar vi att ni redan hemma övar på hur man fyller och tömmer det. Vi hoppas också att ni hemma övar på hur man får sovsäcken in i påsen igen efter användning.
Alla kläder bör märkas med scoutens namn och packas i plastpåsar så att de inte blir våta. Det är viktigt att scouten själv också deltar i packandet så att han vet vad som är med i väskan samt var det finns. 
Som väska är en rinkka ett bra alternativ men om man ännu inte äger en sådan (eller kan låna en), så kan man packa kläderna och sakerna i en stor ryggsäck och sedan bära sovsäcken och liggunderlaget i handen. Lösa plastpåsar med saker är otympliga att bära.
Vi önskar att scouten lämnar hemma all elektronisk utrustning. Vargungarna lämnar också scoutkniven hemma. Vi önskar också att telefonerna lämnas hemma. Ledarna har alltid med sig telefoner under kårens utfärder. Om scouten har någon medicinering bör ledaren ovillkorligen meddelas om detta, även om scouten sköter medicineringen själv. I samband med utfärder är det oerhört viktigt att avanmäla sig, oberoende av orsak.